©  2011 Danny van der Kracht/Alle rechten voorbehouden. Webdesign: Power Media
Home.Nieuws.Biografie.Discografie.Fotoalbum.Media.Contact.Gastenboek.
Biografie Danny van der Kracht - feestzanger
Danny van der Kracht werd geboren op Koninginnedag 1973 en als snel bleek dat entertainen zijn ding was. Op jonge leeftijd stond Danny al tussen de welbekende schuifdeuren om op te treden voor zijn familie. Al schreef Danny al vanaf zijn zesde jaar zijn eigen liedjes en trad hij op achtjarige leeftijd samen met André Hazes op in een volle circustent, toch zou het nog jaren duren voordat zijn carrière serieuzere vormen zou gaan aannemen.

KOE
Direct vanaf zijn eerst uitgebrachte CD kreeg Danny landelijke media-aandacht, maar het werd pas serieus toen Danny zijn eigen geschreven feestkraker 'k Heb Een Koe op single uitbracht. Het lied werd door SBS6 Shownieuws uitgeroepen tot 'Carnavalsplaat van het Jaar' en Danny mocht en clip opnemen die de vrijdag voor carnaval door bijna twee miljoen mensen werd bekeken. Het lied kwam binnen in de Nederlandstalige Top 30 en was zelfs op de Duitse televisie te zien.

MEDIA-AANDACHT
Na het succes van Danny's ode aan de koe wist hij wat zijn repertoire moest worden: het betere feestlied. De eerstvolgende jaren bracht Danny ieder jaar een carnavalssingle uit - afwisselend eigen geschreven liedjes, samen met zijn vaste producer Olav Hesselmans, of bestaande oude feestliedjes die de moeite van het coveren waard waren.
Al deze singles krijgen veel media-aandacht van onder andere: Evers Staat Op! (Radio 538), Hart van Nederland/Shownieuws (SBS6), Man Bijt Hond (KRO), Het Gevoel Van Carnaval (KRO), 4 in 't Land (RTL4) en de Coen & Sandershow (3FM). Tevens verschenen er artikelen rondom Danny in o.a. Panorama, De Telegraaf, Sp!ts en Metro.

VERKIEZINGSSINGLE
Sinds 2007 brengt Danny, naast een carnavalssingle, ook ieder jaar een zomersingle uit. Danny's eerste zomerlied, ‘Zet 'm Op!’ was meteen raak. Het lied stond dagenlang op nummer één in de RadioNL Dag Top 5 en werd door de zender uitgeroepen tot 'Zomerlied van het Jaar'. Het lied kreeg zelfs aandacht uit België. Danny was te zien en te horen op JIM en in het populaire Belgische programma 1.000 Zonnen & Garnalen. Zelfs in Zuid-Afrika werd het lied op de playlist gezet van de "Zuid-Afrikaanse" MTV. In september 2009 bracht Danny ook zijn eerste najaarssingle uit. Het lied ‘De Schoorsteenveger’ kreeg aandacht van de Coen & Sandershow (3FM), Q-Music België en RadioNL. Begin 2010 bracht Danny zijn elfde carnavalssingle ‘Houd ‘m vast’ uit. Vlak voor de verkiezingen in 2010 kwam Danny weer met een primeur. Zijn single ‘Nederland’ - een ode aan ons kikkerlandje - is volgens Danny de allereerste “verkiezingssingle” van Nederland. In het najaar van 2010 komt Danny met zijn tweede najaarssingle ‘Zandzakken voor de deur’. Begin 2011 brengt Danny zijn nieuwste feestsingle ‘Eenmaal Links, Eenmaal Rechts’ uit. Voor het eerst verschijnt de single bij een andere platenmaatschappij (Blue Ocean Records). De videoclip krijgt direct media-aandacht, want de gemiddelde leeftijd van de figuranten is 92 jaar!

FREELANCE JOURNALIST
Naast feestzanger is Danny ook freelance journalist voor onder andere weekblad Party. Tevens presenteert Danny iedere twee weken het Nederlandstalige muziekprogramma Holland Hitland op de Gelderse regionale omroep Favoriet FM en is hij eigenaar van zijn eigen bedrijf Power Media & Entertainment.

Laatst bijgewerkt: januari 2011