©  2011 Danny van der Kracht/Alle rechten voorbehouden. Webdesign: Power Media
Home.Nieuws.Biografie.Discografie.Fotoalbum.Media.Contact.Gastenboek.
Biografie Danny van der Kracht - tekstschrijverDanny van der Kracht werd geboren op Koninginnedag 1973 en had van jongs af aan al iets met "schrijven". Toen Danny vier jaar was kon hij al schrijven én op zijn zesde schreef hij zijn eerste liedje over het leven op de toenmalige lagere school.

Typemachine
Op zijn elfde kreeg Danny een tweedehands typemachine cadeau van zijn vader en nog diezelfde avond leerde hij zichzelf typen. In de jaren die volgde zou Danny voornamelijk liedjes typen op de typemachine. Wat Danny toentertijd niet zou durven dromen is dat hij heel wat jaren later nog steeds dagelijks achter het toetsenbord zou zitten.

Tijdschriften
In de loop der jaren schreef Danny vele liedjes (meer dan 3.000) en was hij redacteur van diverse radioprogramma's. In 2005 werd Danny aangenomen als freelancer bij Weekblad Party. Tot op de dag van vandaag verschijnen wekelijks artikelen van Danny's hand, veelal over Nederlandstalige artiesten. In 2008 is Danny ook freelance journalist voor het tijdschrift Sociaal Totaal van uitgeverij Kluwer. Voor dit tijdschrift - een onafhankelijk vakblad voor professionals in de ketens werk, inkomen, zorg, welzijn en jeugdbeleid - schreef Danny diverse wetsgerelateerde artikelen. Inmiddels bestaat het tijdschrift niet meer, maar Danny heeft mooie herinneringen aan het tijdschrift. Door Sociaal Totaal ontmoette Danny onder andere Peter R. de Vries en Gerard Joling. Daarnaast kreeg hij een exclusieve rondleiding in een operatiekamer, interviewde hij een forensisch arts en was hij bij de opening door Erica Terpstra van een ‘bejaarden speeltuin’. Danny’s artikelen verschenen ook in een personeelsmagazine van een semi-overheidsinstelling. Door dit personeelsmagazine maakte Danny kennis met onder andere bijzondere dierenliefhebbers en mensen met bijzondere hobby’s. Tevens schreef Danny een reeks columns voor dit personeelsmagazine. Enkele titels van de columns; Plantaardiger (Danny besloot om zijn groene vingers meer te ontwikkelen), Vliegangst (Danny heeft een grote angst voor vliegen... En dan vooral die vieze vliegende insecten die houden van uitwerpselen, kadavers en lijken) en Muisjes (over het fenomeen ‘beschuit met muisjes’.

Boek
Naast bovenstaande opdrachtgevers schrijft Danny ook ad hoc voor diverse andere bladen/kranten. Danny heeft ook twee manuscripten op de plank liggen. Beide verhalen zijn thrillers getiteld Winterslaap en Déjà vu. Momenteel schrijft Danny zijn derde manuscript. De werktitel is Dood spoor en het verhaal gaat over een serie moordenaar die zijn slachtoffers kiest uit mensen die met de trein reizen.

Nieuwe opdrachtgevers
Danny werkt ook aan twee andere manuscripten voor nieuwe boeken. De werktitels zijn Hollands Glorie (die nooit mag vergaan) en Lijkenhuizen. Daarnaast heeft hij ook drie formules voor tijdschriften ontwikkeld.


Laatst bijgewerkt: november 2010